Logo Den Haag
Kennisgeving Besluit beoordeling milieueffectrapportage (m.e.r.) in verband met de gebiedsontwikkeling Spuikwartier te Den Haag

De gemeente Den Haag is voornemens om in het Wijnhavenkwartier en Spuiplein nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Het gaat hierbij om cultuurfuncties, woningen, onderwijsfuncties, detailhandel en leisure. Om deze nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een “M.e.r.-beoordelingsnotitie Wijnhavenkwartier en Spuiplein” opgesteld om de gevolgen van het plan voor het milieu in beeld te brengen en om te bepalen of het doorlopen van een milieueffectrapportage noodzakelijk is.

Besluit

Uit de M.e.r.-beoordelingsnotitie blijkt dat er voor geen belangrijke nadelige milieugevolgen te verwachten zijn die niet op een andere wijze gereguleerd kunnen worden. Op 1 mei 2015 heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden doorlopen.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het collegebesluit en de M.e.r.-beoordelingsnotitie Wijnhavenkwartier en Spuiplein liggen van 5 juni tot 17 juli 2015 tijdens kantooruren ter inzage op het volgende adres:

  • Gemeentelijk Contact Centrum; Spui 70.

Het collegebesluit en de milieueffectrapportagebeoordeling zijn ook in te zien op www.denhaag.nl

Zienswijzen en beroep indien

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Zienswijzen en beroep kan ter zijne tijd ingediend worden in de procedure van de besluit bestemmingsplan Wijnhavenkwartier en Spuiplein.

Naar boven