Logo Woensdrecht
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Ontsluitingsweg bedrijventerrein Putte, Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht maken, overeenkomstig artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:

  • Het ontwerp van het bestemmingsplan “Ontsluitingsweg bedrijventerrein Putte”

  • Het ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit aanleggen van een weg.

Plangebied

Het plangebied betreft de kadastrale percelen kern Putte, sectie B, nummers 2419, 2420, 2501, 2514, 3016, 3619, 4007, 4082 en 4134 en kern Ossendrecht, sectie C, nummers 467, 475 en 551.

Het plangebied omvat twee locaties:

  • Het tracé van de weg is gelegen aan de noordrand van Putte, tussen de Postbaan en de Koppelstraat;

  • De gronden ten behoeve van de natuurcompensatie zijn gelegen aan de oostzijde van de Putseweg ter hoogte van de Koningin Wilhelminakazerne

Inhoud

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Koppelstraat en de Postbaan te Putte mogelijk. Tevens wordt in het bestemmingsplan de compensatie van de Ecologische Hoofdstructuur geregeld.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van de gemeente Woensdrecht heeft hiervoor op 26 juni 2013 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning liggen voor een ieder ter inzage vanaf 4 juni 2015 gedurende een periode van zes weken, bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het ontwerp ook worden ingezien buiten openingstijden.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook langs elektronische weg te raadplegen. U vindt de documenten op “www.woensdrecht.nl” onder de “Wonen & leven” vervolgens “Ruimtelijke plannen” en “Ruimtelijke plannen in procedure”. Tevens is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopavond

Op dinsdagavond 16 juni 2015 wordt er van 19:00 uur tot 20:30 uur een inloopavond gehouden in MFC De Biezen, Schoolstraat 42 te Putte. Op deze avond is het mogelijk vragen te stellen over het plan en de te volgen procedure.

Reageren

Binnen de genoemde termijn van zes weken kan eenieder omtrent de ontwerpen zienswijzen inbrengen bij de gemeenteraad van de gemeente Woensdrecht, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide onder vermelding van “zienswijze ontsluitingsweg Putte” en uw adresgegevens.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevrouw S. Brooijmans. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0164.

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

U wordt verzocht duidelijk aan te geven op welk onderdeel (bestemmingsplan of omgevingsvergunning) uw zienswijze betrekking heeft.

Verkrijging

Desgewenst kan tegen vergoeding van de kosten een afschrift van genoemd ontwerp bestemmingsplan op het gemeentehuis (centrale balie) worden verkregen.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan “Ontsluitingsweg bedrijventerrein Putte” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Hoogerheide, 3 juni 2015

Naar boven