Omgevingsvergunning ‘Voorbelasten goederenoverdrachtspoor Hoekse Lijn’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op  19 mei 2015 een omgevingsvergunning is verleend voor het voorbelasten van het gebied rond de Parkweg ten behoeve van het goederenoverdrachtspoor ‘Hoekse Lijn’.
 
Projectomschrijving
Het Dagelijks Bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft op 10 juli 2013, in samenspraak met de betrokken gemeenten, besloten de spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland (Hoekse Lijn) om te bouwen naar een lijn die geschikt is voor metrovoertuigen. De ombouw vereist dat ten behoeve van het goederenvervoer via het spoor naar Vlaardingen en Maassluis in Schiedam een nieuwe aansluiting (goederenoverdrachtspoor) tussen het landelijke spoornetwerk en het metronetwerk wordt gerealiseerd. Om de aanleg van deze aansluiting in 2017 mogelijk te maken dient het gebied waar deze aansluiting komt te ligging over een periode van ongeveer 2 jaar te worden voorbelast. De omgevingsvergunning ziet uitsluitend op de voorbelasting van het gebied en de daarvoor vereiste activiteiten. Voor de gehele ombouw wordt het milieueffectrapport en bestemmingsplan Hoekse Lijn voorbereid. Deze zullen later dit jaar in procedure worden gebracht.
 
Omgevingsvergunning is gevraagd voor de volgende activiteiten:
  • 1.
    het uitvoeren van werken en werkzaamheden, inhoudende het aanbrengen van een voorbelasting, het dempen van watergangen en het ter compensatie hiervan graven van een nieuwe waterberging;
  • 2.
    het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan;
  • 3.
    het vellen (kappen) van houtopstanden.
 
De aanvraag heeft betrekking op het gebied gelegen aan de noordzijde van het bestaande tracé van de Hoekse Lijn ter hoogte van de Parkweg.
 
Verklaring van geen bedenking
De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, vijftiende lid van deze verklaring (het bouwrijp maken, ophogen en/of verrichten van andere noodzakelijke werken en werkzaamheden).
 
Ter inzage
De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens raad te plegen via http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106032.
 
 
Beroep
Tegen de omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.
 
De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.
 
Naar boven