Logo Rotterdam
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Hoek van Holland-Bedrijventerrein, 1e herziening’ en ‘Hoek van Holland-Spoorverlenging’ en MER, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 5 juni 2015 tot en met donderdag 16 juli 2015 de volgende stukken ter inzage liggen: het ontwerpbestemmingsplan “Hoek van Holland-Bedrijventerrein, 1e herziening” (NL.IMRO.0599.BP2094HvHBdr1eherz-), het ontwerpbestemmingsplan “Hoek van Holland-Spoorverlenging” (NL.IMRO.0599.BP2095HvHStrandsp-).

Tevens ligt het bijbehorende MER inclusief Passende beoordeling ter inzage.

U kunt beide ontwerpbestemmingsplannen en het MER incl. Passende beoordeling tijdens openingstijden inzien bij:

  • Dienst Stadsontwikkeling (na telefonische afspraak 010 – 489 5241), Wilhelminakade 179 te Rotterdam

  • DCMR Milieudienst Rijnmond, van 8.30 uur tot 17.00 uur, Parallelweg 1 te Schiedam

  • Gebiedskantoor Hoek van Holland, van 9.00 uur tot 17.00 uur, Prins Hendrikstraat 161.

Genoemde stukken zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Toelichting:

Het project “Hoekse Lijn” heeft betrekking op de ombouw van de spoorlijn naar Hoek van Holland tot metrolijn en op de verlenging van deze lijn richting strand. Om dit mogelijk te maken zijn voor het Rotterdamse gedeelte van dit project twee bestemmingsplannen opgesteld, waarvan de ontwerpen nu ter inzage worden gelegd.

Het (ontwerp) bestemmingsplan “Hoek van Holland-Bedrijventerrein, 1e herziening” maakt de ombouw van het station Hoek van Holland Haven mogelijk met ondermeer een inkorting, verhoging en rechttrekking van de perrons en van de omliggende infrastructuur.

Het (ontwerp)bestemmingsplan “Hoek van Holland Spoorverlenging” heeft betrekking op de spoorverlenging naar het strand inclusief de extra verlenging naar het Zeeplein. De metrolijn loopt via een gesloten bak door het natuurgebied Solleveld & Kapittelduinen en daarna verder op maaiveldniveau naar de kust. Op het Zeeplein wordt dan een nieuw eindstation en een aangepaste buitenruimte mogelijk gemaakt.

Voor het totale project Hoekse Lijn is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld, waarin de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten in beeld zijn gebracht. In verband met de spoorverlenging is ook een Passende beoordeling opgesteld die de effecten op het Natura-2000 gebied Solleveld & Kapittelduinen inzichtelijk maakt.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 5 juni 2015 tot en met donderdag 16 juli 2015, kan een ieder over bovengenoemde ontwerpplannen schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010 – 489 5241 bellen.

Inloopavond

In het gebiedskantoor Hoek van Holland (Prins Hendrikstraat 161) wordt op woensdag 17 juni 2015 van 20.00 uur tot 22.00 uur een inloopavond gehouden over de ontwerpbestemmingsplannen met bijbehorende stukken.

De inloopavond kent geen vast programma. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig die in kunnen gaan op uw eventuele vragen over de ontwerpbestemmingsplannen.

Rotterdam, 3 juni 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd namens dezen, P.W. Verhoeven Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven