Logo Weert
Hernieuwde terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Woongebieden 2014, Weert

Burgemeester en wethouders van Weert hebben op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening op 4 maart 2015 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 25 februari 2015 het bestemmingsplan ‘Woongebieden 2014’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Woongebieden 2014’ betreft een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor de woonwijken Biest, Groenewoud, Leuken, Fatima, Moesel, Keent en Rond de Kazerne. Ook de Heiligenbuurt maakt deel uit van het plan.

Belanghebbenden konden tegen genoemd besluit beroep instellen. Binnen de beroepstermijn zijn vier beroepen ingekomen bij de Raad van State en is niet verzocht om een voorlopige voorziening. Dat laatste betekent dat het bestemmingsplan met ingang van 17 april 2015 in werking is getreden. Inmiddels is echter gebleken dat verzuimd is om overeenkomstig het besluit van de raad artikel 4.6.1 van het bestemmingsplan aan te passen in die zin dat afwijken naar een hogere milieucategorie niet mogelijk is voor de gronden met de aanduiding ‘autobedrijf’. Daarom wordt het bestemmingsplan ‘Woongebieden 2014’ waarin deze aanpassing van artikel 4.6.1 thans wel is aangebracht opnieuw ter inzage gelegd. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988.BPWoongebieden2014-VA01.

Belanghebbenden kunnen opnieuw beroep instellen tegen deze doorgevoerde aanpassing van het bestemmingsplan conform het raadsbesluit van 25 februari 2015. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van dit besluit. De stukken liggen ter inzage vanaf 4 juni 2015 totdat de beroepstermijn is verstreken. De stukken liggen ter inzage bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis, Wilhelminasingel 101 in Weert en in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de websites www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar is tevens het raadsbesluit te raadplegen. Hierin zijn de aanpassingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwoord.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Weert, 3 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Weert, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven