Logo Zandvoort
Ontwerpomgevingsvergunning / ontwerpverklaringen van geen bedenkingen t.b.v. aanleg fietspad en bijbehorende werkzaamheden in Amsterdamse Waterleiding duinen, Zandvoort

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het hierna te noemen project.

Het project

De aanvraag om een omgevingsvergunning (geregistreerd als 2015-VV-017) is ingediend door de provincie Noord-Holland voor de volgende activiteiten:

  • Kappen van een boom of vellen van een houtopstand;

  • Het uitvoeren van handelingen met gevolgen voor beschermde plant- en diersoorten;

  • Het uitvoeren van handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden;

  • Het verrichten van werkzaamheden in een grondwaterbeschermingsgebied;

  • Het verrichten van bouwwerkzaamheden;

  • Het afwijken van het bestemmingsplan wegens strijdig gebruik;

  • Het uitvoeren van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan.

Het project bestaat uit het aanleggen van een fietspad met de daarbij behorende werkzaamheden en voorzieningen, waaronder het kappen van 150 bomen. Het project ligt in het Natura2000-gebied.

Het project is gelegen in de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en betreft de realisatie van een recreatieve fietsverbinding tussen de Haarlemmermeerpolder en de kust bij Zandvoort. Onderdeel van deze route is een traject door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen tussen entree de Oase en de natuurbrug Zandpoort over de Zandvoortselaan.

Het fietspad, net voorbij de aansluiting op de Dienstweg tot aan de natuurbrug over de Zandvoortselaan valt binnen de grenzen van het bestemmingsplan “Zandvoort Zuid”. De aanleg van het fietspad is in strijd met de voorschriften van dit bestemmingsplan.

Het project is gelegen op het grondgebied van de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort. Burgemeester en wethouders van Zandvoort behandelen als zijnde bevoegd gezag, de aanvraag om de omgevingsvergunning.

Verklaringen van geen bedenkingen

Voor het project zijn de volgende ontwerpverklaringen van geen bedenkingen afgegeven:

  • Ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland d.d. 22 mei 2015 voor handelingen/activiteiten waarvoor een ontheffing nodig is van de Flora- en Faunawet;

  • Ontwerpverklaring van geen bedenkingen van gedeputeerde staten van Noord-Holland Nederland d.d. 3 april 2015 in verband met de ligging in en nabij het Natura2000-gebied waardoor de Natuurbeschermingswet 1998 van toepassing is;

  • Ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de Gemeenteraad van Zandvoort d.d. 26 mei 2015 in verband met het afwijken van bestemmingsplan “Zandvoort Zuid”.

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de twee ontwerpverklaringen van geen bedenkingen liggen met ingang van vrijdag 5 juni 2015 tot en met donderdag 17 juli 2014 tijdens de openingstijden ter inzage bij:

  • Het publiekscentrum in het gemeentehuis van Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 te Overveen. Geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur uur en op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Alleen van 8.30 – 12.30 uur is een medewerker voor eventuele vragen beschikbaar.

  • De centrale balie van het raadhuis van Zandvoort, Swaluëstraat 2 te Zandvoort. Geopend zonder afspraak op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Voor eventuele vragen kan telefonisch of via de balie een afspraak worden gemaakt.

De ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad is tevens te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de ter inzagelegging kan door een ieder zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbesluit en/of de ontwerpverklaringen van geen bedenkingen naar voren worden gebracht. In ieder geval dient in een zienswijze onderbouwd te worden op welke onderdelen van het ontwerpbesluit en/of de ontwerpverklaringen van geen bedenkingen het betrekking heeft.

Alleen degenen die zienswijzen hebben ingediend, staat nadat het besluit op de aanvraag genomen is, de mogelijkheid van beroep open.

Indien u schriftelijk een zienswijze naar voren wenst te brengen, dan kunt u deze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA te Zandvoort.

Voor mondelinge reacties kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 11.00 uur telefonisch contact opnemen met de heer M. de Vries of de heer K. Mahi van de afdeling Ontwikkeling en Beheer via het algemene telefoonnummer 14-023.

Naar boven