Kennisgeving van de vaststelling van een projectplan ex artikel 5.4, eerste lid van de Waterwet, voor de aanleg van een nevengeul te Maasbommel, in de gemeente West Maas en Waal, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Projectplan

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 26 mei 2015 is besloten tot vaststelling van het projectplan ‘neven­geul Maasbommel’, ex artikel 5.4, eerste lid van de Waterwet voor het realiseren van een nevengeul langs de Maas, op de rechteroever van de Maas, tussen kilometerraai 192,5 en 193,5, in de gemeente West Maas en Waal.

Het project heeft tot doel het verbeteren van de kwaliteit van het watersysteem vanuit de Kaderricht­lijn Water (KRW, 3e tranche), door het realiseren van (nat) natuurgebied.

Naast dit projectplan is voor de ontwikkelingen een m.e.r.-beoordelingsnotitie opgesteld. Aan de hand van deze notitie is besloten dat geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Dat besluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is.

Inzagemogelijkheid

Het projectplan, de m.e.r.-beoordelingsnotitie en de bijbehorende stukken liggen vanaf 4 juni 2015 voor een periode van zes weken, derhalve tot en met 15 juli 2015, ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125, 6221 KV Maastricht (op werk­dagen van 9.00 uur tot 16.00 uur na het maken van een telefonische afspraak);

  • de gemeente West Maas en Waal, Dijkstraat 11, 6658 AG Beneden-Leeuwen (dinsdag, woensdag en donderdag alleen op afspraak, vrije inloop op maandag van 8.30 uur tot 19.30 en van vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur).

Bezwaarmogelijkheid

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende zes weken een bezwaarschrift indienen. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na de bekendmaking.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden aan Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 25, 6200 MA Maastricht. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op dit projectplan van toepassing.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen kan men zich wenden tot de afdeling Vergunningverlening, via het algemene telefoonnummer van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland: 043 – 329 44 44.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, T.L.B. du Chatinier

Naar boven