Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld partiële herziening bestemmingsplan ‘Groot Oosterhout – 4 (Woningen aan de Griftdijk)’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 27 mei 2015 de partiële herziening bestemmingsplan Groot Oosterhout – 4 (Woningen aan de Griftdijk) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied De Grote Boel waarvoor het bestemmingsplan "Groot Oosterhout" geldt, ligt tussen Woonpark Oosterhout in het westen en de Margaretha van Mechelenweg en de spoorlijn in het oosten. De westelijke begrenzing van Groot Oosterhout wordt gevormd door de Griftdijk. De noordelijke begrenzing van De Grote Boel is de Keizer Hendrik VI-singel, die aansluit op het Keizer Augustusplein (Ovatonde). In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Ressense Wal en de toekomstige landschapszone met de Oosterhoutse Plas.

Voor de woningen aan de Griftdijk past het stedenbouwkundig plan van aaneengesloten bebouwing niet in het vigerende bestemmingsplan. Het vigerende bestemmingsplan laat alleen vrijstaande woningen toe. De gemeente wil uitvoering geven aan het recentelijk op 25 juni 2014 vastgestelde stedenbouwkundig plan. Dit houdt in dat het vigerend bestemmingsplan op onderdelen wordt gewijzigd, zodat het stedenbouwkundig plan binnen het bestemmingsplan past.

Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • In de planregels zijn in hoofdstuk 1 alle begrippen opgenomen om het plan beter leesbaar te maken;

  • In de planregels is het gemiddeld aantal woningen per hectare geschrapt;

  • In de planregels is opgenomen dat er in het plangebied maximaal 37 woningen mogen worden gerealiseerd;

  • Het bouwvoorschrift “de afstand van een halfvrijstaand of geschakeld hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrens mag aan één zijde niet minder bedragen dan 1 meter” is aangevuld met “met uitzondering van de woningen die niet direct zijn gelegen aan de Griftdijk”.

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 4 juni 2015 tot en met donderdag 16 juli 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP29004-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP29004-/NL.IMRO.0268.BP29004-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 5 juni 2015 tot en met donderdag 16 juli 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer.

Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven