Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid’ gewijzigd vastgesteld, Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 13 januari 2015 het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid” gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen in het noordelijkste puntje van de gemeente Tynaarlo, ten zuiden van de A7, nabij het Transferium Hoogkerk. Het plangebied bevindt zich ten noorden van de in aanleg zijnde weg de Borchsingel. Deze weg zal in de toekomst de woonwijk Ter Borch in Eelderwolde rechtsreeks met de A7 verbinden.

Waarom dit bestemmingsplan?

Het college heeft dit bestemmingsplan opgesteld om de realisatie van een hotel en een toekomstige uitbreiding van het transferium Hoogkerk mogelijk te maken. Het betreft een uitwerking overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van het globale bestemmingsplan "Ter Borch", dat op 24 augustus 2004 door de gemeenteraad van Tynaarlo is vastgesteld. De verwachting is dat de bouw van het hotel in de eerste helft van 2015 zal beginnen. Het hotel bevat circa 130 kamers, een restaurant en een brasserie en zaalaccommodatie. Bij het hotel worden circa 226 parkeerplaatsen gerealiseerd, daarnaast komen in de toekomst ten behoeve van het transferium nog eens circa 465 parkeerplaatsen beschikbaar.

Gewijzigde vaststelling

Het schetsplan van het hotel is inmiddels gereed. Tijdens de toetsing van dit schetsplan is gebleken dat een luifel aan het hotel niet helemaal voldeed aan de regels van het nieuwe bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is daarom op een klein onderdeel gewijzigd vastgesteld. In de regels is nu opgenomen dat buiten het bouwvlak overkappingen mogen worden gebouwd met een gezamenlijke oppervlakte van ten hoogste 150 m². Ook is de maximale bouwhoogte van overkappingen verhoogd van 5 naar maximaal 10 meter. Voor een exacte beschrijving van deze wijzigingen wordt verwezen naar het collegebesluit.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot gewijzigde vaststelling, het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid” (NL.IMRO.1730.BUTBhotelKBzuid-0401), het globale bestemmingsplan “Ter Borch” en bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 23 januari 2015 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Bovenvermelde stukken kunnen in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie hiervoor onze website www.tynaarlo.nl. Buiten deze openingstijden is inzage van het bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk. Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op onze website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze (tegen het ontwerpbestemmingsplan) bij het college naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouder van Tynaarlo bij de vaststelling van het bestemmingsplan hebben aangebracht. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vries, 21 januari 2015

Naar boven