Logo Krimpenerwaard
Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied (Voormalige gemeente Vlist) en ontwerpplanMER, Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Van 3 juni tot en met 14 juli 2015 liggen ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Vlist (voormalige gemeente Vlist);

  • de ontwerp planMER Bestemmingsplan Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpplanMER liggen op papier ter inzage op het gemeentekantoor te Stolwijk, Dorpsplein 8. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ordening, telefoon 140182.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Vlist (voormalige gemeente Vlist) is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.1931.BP1511BG001-ON01

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl → inwoners → bestemmingsplannen Krimpenerwaard (bouwen en verbouwen)

Plangebied

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de voormalige gemeente Vlist met uitzondering van de kernen Haastrecht, Stolwijk en Vlist, de bedrijventerreinen en het Natuurgebied Krimpenerwaard (Veenweidepact). De verschillende bebouwingslinten in de gemeente, voor zover niet vallend binnen de bebouwde kommen, zijn derhalve onderdeel van het plangebied.

Doel bestemmingsplan

Hoewel de gemeente Krimpenerwaard met het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ uit 2010 beschikt over een actueel bestemmingsplan (dit plan is immers nog geen tien jaar oud) voor het landelijk gebied van de voormalige gemeente Vlist, acht de gemeente het wenselijk om het bestemmingsplan in zijn geheel te herzien. In de praktijk blijkt dat bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2010’ een aantal aspecten niet juist, althans multi-interpretabel, zijn opgenomen. Anderzijds is er een aantal omissies in het bestemmingsplan geslopen. De herziening is dan ook vooral bedoeld om deze onduidelijkheden en omissies te herstellen.

Daarnaast is op een aantal gebieden sinds de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2010’ nieuw beleid ontwikkeld en vastgesteld. Dit beleid moet nu zijn neerslag krijgen in een planologisch instrument. De voorliggende herziening van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ dient hiertoe. Voorts moet ook gevolg gegeven worden aan de uitspraak van de Raad van State van 30 mei 2012 over het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2010’. De destijds ingestelde beroepen zijn gedeeltelijk gegrond verklaard. Hierdoor zijn onderdelen van het bestemmingplan ‘Landelijk Gebied 2010’ niet in werking getreden.

PlanMER (milieueffectreportage)

Parallel aan het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan is ook een planMER met een passende beoordeling in de zin van de Natuurbeschermingswet opgesteld. De planMER biedt inzicht in de verschillende milieueffecten van ontwikkelingen die in het (voor)ontwerpbestemmingsplan (maximaal) mogelijk worden gemaakt. De uitkomsten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing voor het ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpplanMER naar voren brengen bij de gemeenteraad van Krimpenerwaard.

Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:

Gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk o.v.v.’ zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied Vlist en/of ‘ontwerpplanMER’.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpplanMER kunt u op werkdagen contact opnemen met afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14-0182. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Stolwijk, 2 juni 2015

Naar boven