Logo Lingewaard
Ontwerpbestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder en ontwerp Welstandsnota Gendtsche Polder, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat ter inzage ligt:

Ontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder

Dit bestemmingsplan beoogt de Gendtsche Polder gedeeltelijk te herstructureren. Kort samengevat betreft het plan het realiseren van natuur, het vergroten van de beleefbaarheid van het gebied voor fietsers en voetgangers en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de oeverwal waar de bebouwing is gesitueerd. Dit laatste gebeurt door het slopen van voormalige bedrijfsgebouwen, de realisatie van enkele (her)bouwlocaties en het gedeeltelijk verleggen en opknappen van de Polderweg.

Het plangebied wordt globaal begrensd door Waal en de Waaldijk en betreft globaal weergegeven alleen de oostelijke helft van de uiterwaard.

Het plan Oeverwal Gendtsche Polder valt onder het programma WaalWeelde van de provincie Gelderland. Dit programma ondersteunt en verbindt projecten om de Waal en haar omgeving ‘duurzaam mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker’ te maken. Het project Oeverwal Gendtsche Polder heeft vanuit dit programma een financiële impuls gekregen waardoor dit project in 2017 uitgevoerd kan worden.

In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Ten aanzien van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder (identificatienummer NL.IMRO.1705.121-ON01) met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 4 juni 2015 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale ontwerpbestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl, via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1705.121-ON01;

  • Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen → actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen → Oeverwal Gendtsche Polder);

  • Zowel het digitale als analoge ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

Ontwerp Welstandsnota Gendtsche Polder

Er is een ontwerp welstandsnota Gendtsche Polder opgesteld. Deze ontwerp welstandsnota vormt een toetsingskader voor esthetische aspecten bij bouwaanvragen. De ontwerp welstandsnota ligt eveneens met ingang van 4 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel (zie het voorgaande). De ontwerp welstandsnota Gendtsche Polder is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen → wonen en leven → welstand en monumenten.

Zienswijzen

Een ieder die het niet eens is met (onderdelen van) het ontwerpbestemmingsplan en/of de welstandsnota kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met mw. G. Boonstra of dhr. J. Bruckwilder van de afdeling Beleids- en projectontwikkeling, team Ruimtelijk beleid op telefoonnummer (026) 32 60111.

Inloopavond

Op 23 juni 2015 kunt u tijdens een inloopavond informatie krijgen over het plan en uw vragen over het plan stellen aan medewerkers van de gemeente Lingewaard en de provincie Gelderland. Deze inloopavond is van 18.00 uur tot 21.00 uur aan de Polder 32a in Gendt. Tijdens de inloopavond is er gelegenheid om mee te lopen met een excursie van ca 1 uur door de uiterwaard. De vertrektijden van die excursie zijn 18.30 uur en 19.45 uur.

Bemmel, 3 juni 2015

Naar boven