Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Vaststelling bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk, Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht in zijn vergadering van 11 mei 2015 heeft besloten tot vaststelling van het bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk.

Exploitatieplan

Er was geen aanleiding om ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening over te gaan tot het vaststellen van een exploitatieplan, aangezien het plan niet voorziet in bouwplannen zoals bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening waarvoor het kostenverhaal niet anderszins is verzekerd. Bovendien was het in dit geval niet vereist door middel van een exploitatieplan regels vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12, lid 2 onder b en c van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken ter inzage

Met ingang van 4 juni 2015 ligt gedurende een periode van zes weken het vastgestelde bestemmingsplan op de volgende plaatsen voor een ieder ter inzage. Op de site ruimtelijkeplannen.nl zijn de bestanden geplaatst met het identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0531.BP12Veersedijkph1-3001. Op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder de naam bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk vindt u de pdf-bestanden.

De locatie van de bronbestanden is: http://as-g-2robeheerihia/plan/plan_detail_versie.asp.

De papieren versie ligt in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden en de bibliotheek aan de Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan 1e partiële Veersedijk treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Veersedijk niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven