Logo Zwolle
Ontwerpbestemmingsplan Spoorzone, busbrug, Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Spoorzone, busbrug met ingang van 4 juni 2015 gedurende zes weken tot en met 15 juli 2015 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage ligt. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP14006-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP14006-/NL.IMRO.0193.BP14006-0003/

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het plangebied omvat globaal bezien gronden tussen de locatie van het toekomstige busperron aan de Hanzelaan en de kruising Nieuwe Veerallee/Willemskade. De gronden maken grotendeels onderdeel uit van het spoorwegemplacement. Hiernaast zijn een drietal stroken grond nabij de kruisingen Willemskade-Westerlaan en Willemskade-Rieteweg in het plangebied opgenomen.

Het bestemmingsplan heeft tot doel de realisatie van de busbrug en het busperron in de spoorzone planologisch mogelijk te maken.

De ontwikkeling van de busbrug en het nieuw busperron zijn deelprojecten van het project Spoorzone waarbij de gemeente Zwolle samen met ProRail, NS en de provincie Overijssel werkt aan de verdere verbetering van het station tot een goed werkend openbaar vervoersknooppunt.

Er komt één nieuw busperron voor alle stads- en streekbussen aan de zuidkant van het station. Er komt een nieuwe verbinding tussen het busperron en de busroutes op de Pannekoekendijk. Er wordt een vrije busbaan aangelegd van het toekomstige busperron aan de Hanzelaan met een brug over het spoor naar de kruising van de Westerlaan met de Veerallee-Willemskade.

Gedurende genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. E.H. Horsman-van Gelder, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 15 juli 2015 een afspraak te maken met E.H. Horsman-van Gelder (tel. (038) 498 2430).

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Spoorzone, busbrug, kan worden ingediend bij de Raad van State als ook een zienswijze is ingebracht tegen dit ontwerpbestemmingsplan en men belanghebbende is, tijdens de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Naar boven