Logo Elburg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden 2015’ en vaststelling exploitatieplan ‘Broeklanden Fase 2’, Elburg

Gewijzigde vaststelling van het bestemmingplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden 2015’ van de gemeente Elburg.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de gemeenteraad op 13 april 2015 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden 2015’ van de gemeente Elburg gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft voor dit bestemmingsplan eveneens een exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden’ voor deze locatie en voorziet o.a. in de ontwikkeling van een bedrijventerrein. Het plangebied ligt op de hoek van de Zuiderzeestraatweg en de Oostelijke Rondweg te Oostendorp en loopt tot de Eekterbeek en de gemeentegrens met Oldebroek.

De wijzigingen die de raad heeft aangebracht hebben betrekking op de tekst van de algemene gebruiksregels en de gevolgen voor de daaraan gekoppelde artikelen, de afwijkingsmogelijkheid voor volumineuze detailhandel voor bouwpercelen v.a. 5.000 m2 (i.p.v. 7.500 m2) en het voorkomen van significant negatieve effecten op instandhoudingsdoelstellingen en de natuurlijke waarden van Natura 2000-gebied ‘De Veluwe’, zoals opgenomen in de bouwregels van artikel 3.2.1. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Met ingang van woensdag 3 juni 2015 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen en het raadsbesluit c.a. voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (themabalie vergunningen van het klantcontactcentrum) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl; onder Bekendmakingen; Bestemmingsplan. Op de landelijke website kan het vastgestelde bestemmingsplan worden geraadpleegd onder:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPBROEKLANDEN2015-VST1

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad, met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit met het bestemmingsplan c.a. ter inzage is gelegd gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens kan in die periode beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de wijzigingen die de raad in het bestemmingsplan heeft aangebracht. Degene die beroep in stelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Vaststelling van het exploitatieplan ‘Broeklanden Fase 2’ van de gemeente Elburg.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de gemeenteraad op 13 april 2015 het exploitatieplan ‘Broeklanden Fase 2’ van de gemeente Elburg heeft vastgesteld. De raad heeft voor dit gebied eveneens een bestemmingsplan vastgesteld.

Het exploitatieplan heeft betrekking op fase 2 van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden’ en voorziet o.a. in de ontwikkeling van een bedrijventerrein met daarbij behorende infrastructuur c.a., zoals is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broeklanden 2015’. Het plangebied is ingesloten tussen de Zuiderzeestraatweg, fase 1 van het bedrijventerrein Broeklanden, de Eekterbeek en de gemeentegrens met Oldebroek.

Met ingang van woensdag 3 juni 2015 ligt het vastgestelde exploitatieplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen en het raadsbesluit c.a. voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (themabalie vergunningen van het klantcontactcentrum) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl onder: Bekendmakingen; Bestemmingsplan. Op de landelijke website kan het vastgestelde exploitatieplan worden geraadpleegd onder:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPBROEKLANDEN2015-EPV1

Tegen het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan kunnen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad, met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit met het exploitatieplan c.a. ter inzage is gelegd gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Degene die beroep in stelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 2 juni 2015.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven