Logo Uden
Ontwerpbestemmingsplan en concept beeldkwaliteitplan ‘Uden-Noord II, multizorgcentrum’, Uden

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag 4 juni 2015 gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Uden-Noord II, Multizorgcentrum ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de realisatie van een multizorgcentrum. Het multizorgcentrum past niet binnen de vigerende bestemming ‘agrarisch gebied’. Het plangebied is gelegen op een locatie tussen de Rondweg, de Nistelrodeseweg, het verlengde van de Handwijzerstraat en het perceel van Hotel Van der Valk.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Uden bekend het concept beeldkwaliteitplan Multizorg centrum vitale Uden-Noord’ ter inzage te leggen voor het doorlopen van de gemeentelijke inspraakprocedure. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente Uden in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitplan vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van de bouwplannen voor deze locatie. De gemeenteraad zal, na afloop van de inspraakprocedure, het beeldkwaliteitplan vaststellen als onderdeel van de gemeentelijke welstandnota.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en concept beeldkwaliteitplan liggen ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Indienen zienswijzen en inspraakreacties

Tot en met 15 juli 2015 kan een ieder, naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan en met het naar voren brengen van een inspraakreactie reageren op het concept beeldkwaliteitplan. Schriftelijke zienswijzen of inspraakreacties kunnen worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 83, 5400 AB Uden. Een mondelinge zienswijze of inspraakreactie kunt u kenbaar maken bij de publieksbalie; deze zienswijze of inspraakreactie wordt schriftelijk vastgelegd. U kunt ook digitaal een zienswijze of inspraakreactie indienen. Hiervoor dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan. Een zienswijze of inspraakreactie die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen. De gemeenteraad zal eventueel naar voren gebrachte zienswijzen betrekken bij haar besluitvorming rondom de vaststelling van het bestemmingsplan. Naar voren gebrachte inspraakreacties worden betrokken bij de vaststelling van het beeldkwaliteitplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 26 mei 2015.

Burgemeester en wethouders van Uden de secretaris J.M. Smarius

de burgemeester H.A.G. Hellegers

Naar boven