Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan De Kade, Binnenstad en bijbehorende ontwerpbesluiten, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 5 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan De Kade, Binnenstad vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPDEKADE-ON01.gml;

  • het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen en functioneel ontwerp Paardenveld De Kade;

  • de ontwerpomgevingsvergunning (bouwen) voor de ‘verbouw en uitbreiding van bestaande parkeergarage met onderwijsfunctie en arthouse bioscoop’ met registratienummer HZ_WABO-15-05115;

  • het ontwerpbesluit (HW1110) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge art. 110a Wet geluidhinder.

Plangebied en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in Wijk C in de Utrechtse Binnenstad. De locatie omvat globaal de bestaande Paardenveldgarage (Kroonstraat 9) met detailhandelsfunctie op de begane grond en een klein gedeelte ten westen daarvan. De grenzen worden globaal gevormd door Paardenveld (straat) aan de zuidzijde, Kroonstraat aan de oostzijde en de openbare ruimte aan de westzijde.

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van herontwikkeling van de bestaande Paardenveldgarage tot multifunctioneel complex voor beeldcultuur. Aan de parkeervoorziening zal een onderwijsvoorziening, art-housebioscoop en kleinschalige kantoor- en horecavoorziening worden toegevoegd. De huidige detailhandelsfunctie en een beperkt deel van de parkeergelegenheid zal daarbij verdwijnen.

Coördinatie

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook aanverwante besluiten gecoördineerd te behandelen, te weten de omgevingsvergunning (HZ_WABO-15-05115). Daarnaast wordt het besluit hogere waarden (HW1110) gecoördineerd.

Het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen en funtioneel ontwerp Paardenveld De Kade

Het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de herontwikkeling van de Paardenveldgarage, met daarbij tevens het Functioneel Ontwerp (FO) voor de herinrichting van de openbare ruimte aan de Catharijnesingel gaat tegelijkertijd ter visie met voornoemde besluiten.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in artikel 3.1 van het Besluit geluidhinder. De 'voorkeursgrenswaarde' wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning, het ontwerpbesluit hogere waarden en het concept SPVE / FO liggen met ingang van 5 juni 2015 gedurende zes weken, dus tot en met 16 juli 2015, ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

  • via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies);

  • via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen (op de gemeentelijke website staat ook de ontwerpomgevingsvergunning (maar geen bijlagen van deze vergunning), het ontwerpbesluit hogere waarden en het SPvE / FO.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning, het ontwerpbesluit hogere waarden en het SPvE / FO liggen ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor (5e etage), Stadsplateau 1

Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

Ter attentie van de heer drs. ing. R.W.C Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, het SPvE, de omgevegingsvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarden. Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpomgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het SPVE / FO door de gemeenteraad.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen. Bij toepassing van de coördinatieregeling is de bestemmingsplanprocedure leidend. Dit betekent dat ook tegen de ontwerpomgevingsvergunning geen zienswijze via e-mail of anderszins digitaal kan worden ingediend.

Naar boven