Logo Heeze-Leende
Bestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats’, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 18 mei 2015 het bestemmingsplan “Natuurbegraafplaats” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het realiseren van een natuurbegraafplaats aan de Somerenseweg te Heeze. Natuurbegraven Nederland B.V. is voornemens om naast het bestaande crematorium Heeze, op een gedeelte van het kadastraal perceel Heeze, sectie F 3745, een natuurbegraafplaats te ontwikkelen. Natuurbegraven is een relatief nieuwe wijze van begraven waarbij wordt begraven in een natuurlijke omgeving. Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een bos of een natuurgebied en in de tweede plaats een begraafplaats.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een vergroting van het bestemmingsvlak en bouwvlak “Maatschappelijk” van 1500 m² naar 2000 m² vanwege de beoogde positionering van de gebouwen. De toegestane oppervlakte aan gebouwen blijft gelijk. Verder is de maximaal toegestane bouwhoogte verlaagd van 13 meter naar 10 meter en is de maximaal toegestane goothoogte verhoogd van 3 meter naar 5 meter.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 4 juni 2015 tot en met 15 juli 2015 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven