Logo Reimerswaal
Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zonnepanelenpark Kreekrak Rilland’ en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning ‘Kreekrakweg 2, Rilland’ (2015.0042), Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 26 mei 2015 het bestemmingsplan “Zonnepanelenpark Kreekrak Rilland” met planidentificatienummer: NL.IMRO.0703.BGRWBPZonnepark-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 3 juni 2015 een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) hebben verleend voor het bouwen van een zonnepanelenpark aan de Kreekrakweg 2 in Rilland (nr. 2015.0042, activiteit bouwen).

Coördinatieregeling: bestemmingsplan en omgevingsvergunning

De initiatiefnemer is voornemens een zonnepanelenpark te realiseren met een oppervlakte van circa 8 hectare aan de Kreekrakweg in Rilland. Het bestemmingsplan ‘Zonnepanelenpark Kreekrak Rilland’ is opgesteld om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken. De toelichting bij het bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 27 januari 2015 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) om het realiseren van het zonnepanelenpark in het buitengebied van Rilland mogelijk te maken. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De hiervoor genoemde besluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot het vaststellen van het bestemmingsplan berust bij de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan hebben ter inzage gelegen van donderdag 19 maart 2015 tot en met woensdag 29 april 2015. Gedurende deze termijn zijn er geen zienswijzen kenbaar gemaakt. De juridische regeling en de verbeelding van het bestemmingsplan zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Evenmin zijn aanpassingen gedaan aan het bouwplan of het besluit omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het besluit omgevingsvergunning (2015.0042) en het vastgestelde bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.BGRWBPZonnepark-va01 liggen vanaf donderdag 4 juni 2015 tot en met woensdag 15 juli 2015 ter inzage. Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Buitengebied. Daar vindt u onder ‘Bestemmingsplan Zonnepanelenpark Kreekrak Rilland’ de stukken van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van de ter inzage gelegde ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Belzen of de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 3 juni 2015

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven