Logo Reimerswaal
Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Slagveldstraat Knop’, Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 26 mei 2015 het bestemmingsplan “Slagveldstraat Knop” met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KnBPSlagveldKnop-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Knop Tweewielers is voornemens haar vestiging in Yerseke te verplaatsen naar de Slag-veldstraat in Kruiningen. Op de huidige locatie aan de Zanddwarsstraat en de Schuttershof is de onderneming gevestigd in verschillende (deels met elkaar verbonden) panden. Door de groei van de onderneming in de afgelopen jaren blijkt de combinatie van een aantrekkelijke presentatie van het assortiment, een comfortabele werkomgeving voor medewerkers en een representatieve ontvangst van klanten al langere tijd niet meer goed mogelijk op deze locatie. De behoefte aan een nieuw toekomstbestendig pand is dan ook groot bij de ondernemer. Het behouden en faciliteren van succesvol lokaal ondernemerschap binnen de gemeente Reimerswaal is belangrijk. De gemeente staat dan ook positief tegenover deze ontwikkeling.

Het bestemmingsplan is opgesteld om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken. De toelichting bij het bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan. Het vestigen van Knop Tweewielers aan de Slagveldstraat in Kruiningen maakt onderdeel uit van een grotere ontwikkeling op deze locatie. Recent is aan de Slagveldstraat de realisatie van een nieuwe Aldi supermarkt mogelijk gemaakt

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 19 maart 2015 tot en met woensdag 29 april 2015 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt. Het vastgestelde bestemmingsplan is niet noemenswaardig gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KnBPSlagveldKnop-va01 ligt vanaf donderdag 4 juni 2015 tot en met woensdag 15 juli 2015 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Kruiningen. Daar vindt u onder ‘Bestemmingsplan Slagveldstraat Knop’ de stukken van het vastgestelde bestemmingsplan.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersonen

Voor eventueel gewenste nadere informatie over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg of de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 3 juni 2015

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven