Logo Terschelling
Vooraankondiging bestemmingsplan Sportlaan op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, Terschelling

Burgemeester en wethouders van Terschelling maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij voornemens zijn een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden voor een perceel gelegen aan de Sportlaan.

Het plan is opgevat om ten behoeve van de buitenactiviteiten rondom ‘Ieders Plak’ aan de Sportlaan twee nieuwe gebouwen, een toegangsweg en een parkeervoorziening te realiseren. Ook zal het deel van het bos dat reeds is ingericht als klimbos en boomkronenpad planologisch worden verankerd. Er worden ten aanzien van dit voornemen geen stukken ter inzage gelegd.

Tegen het voornemen om voornoemd bestemmingsplan in procedure te brengen kunnen geen zienswijzen worden ingediend en er wordt over dit voornemen ook geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. De raadscommissie zal in haar vergadering van 2 juni 2015 dit initiatief bespreken. Tijdens deze vergadering bestaat wel een mogelijkheid om in te spreken. Vervolgens zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over het starten van de procedure met de ter visie legging van een ontwerp bestemmingsplan.

Indien de gemeenteraad het bestemmingsplan vrijgeeft zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2015, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, een ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan. Voorafgaand aan de ter inzage legging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in de Terschellinger, de Staatscourant (online) en via de website van de gemeente. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe daarover een zienswijze kenbaar kan worden gemaakt.

Naar boven