Logo Hilversum
Voorbereidingsbesluit Gijsbrecht van Amstelstraat, Hilversum

Burgemeester en Wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 mei 2015 een voorbereidingsbesluit heeft genomen.

Inhoud

Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten dat het verboden is het gebruik van bestaande panden te wijzigen ten behoeve van horeca, dienstverlening of kantoren.

Gebied voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het kerngebied Gijsbrecht van Amstelstraat, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende kaart (de verbeelding).

Reden

Méérvestiging van horeca, dienstverlening en kantoren is niet wenselijk in het kerngebied Gijsbrecht. Dit gaat ten koste van de trekkracht (winkels) van het kerngebied en geeft overlast. Om verdere ongewenste ontwikkelingen te voorkomen is daarom gevraagd om het opnieuw opnemen van het maximumstelsel in het bestemmingsplan, zoals dat was opgenomen in het hiervoor geldende bestemmingsplan Bosdrift (vastgesteld 1998).

Dit stelsel is per vergissing niet overgenomen in het geldende bestemmingsplan Bosdrift (2013). Daarom wordt nu een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Om méérvestiging van horeca, dienstverlening en kantoren te voorkomen, voordat het nieuwe bestemmingsplan van kracht is, is het noodzakelijk de bestaande mogelijkheden voor gebruikswijzigingen naar horeca, dienstverlening en kantoren te bevriezen door het nemen van dit voorbereidings-besluit. Zodra het nieuwe bestemmingsplan in werking treedt, vervalt dit voorbereidingsbesluit van rechtswege.

Dit jaar zal een toekomstvisie worden opgesteld voor het kerngebied Gijsbrecht van Amstelstraat. Deze toekomstvisie vormt de basis voor het bestemmingsplan dat dit jaar wordt opgesteld.

Inwerkingtreding en duur

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 29 mei 2015 en heeft een werkingsduur van één jaar.

Inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 mei 2015 ter visie bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorbereidingsbesluit is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum. Het besluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het besluit worden gevonden via het invullen van het planid-nummer NL.IMRO.0402.14vb01kerngijsbrec-va01.

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Beleidsontwikkeling, telefoon 035 – 629 2305.

Hilversum, 28 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven