Logo Aalsmeer
Vastgestelde structuurvisie Uiterweg, Aalsmeer

Op 23 april 2015 heeft de gemeenteraad van Aalsmeer de structuurvisie Uiterweg vastgesteld. Met ingang van vrijdag 29 mei 2015 zal de vastgestelde structuurvisie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen.

Wat is het doel van de structuurvisie Uiterweg?

De structuurvisie geeft een toekomstvisie over het gebied van de Uiterweg en de omliggende eilanden. De structuurvisie maakt duidelijk waar we met het gebied naartoe willen en geeft daarvoor de randvoorwaarden en de spelregels. De visie biedt uitdrukkelijk geen blauwdruk voor de toekomst, maar zet een stip op de horizon. De structuurvisie is dan ook vooral een kompas. Het biedt duidelijkheid over de speelruimte voor ontwikkelingen. Een document dat andere partijen uitdaagt om initiatieven te nemen en te realiseren. De structuurvisie geeft het gemeentebestuur een belangrijk kader om voor passende initiatieven af te wijken van het geldende bestemmingsplan.

Waar vind u informatie?

De structuurvisie wordt op 29 mei 2015 beschikbaar gesteld. De visie vindt u op de volgende manieren:

U kunt er ook voor kiezen om de papieren stukken in te zien. Deze stukken liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De papieren stukken liggen tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Werking van de structuurvisie

Voor het gebied van de Uiterweg gelden de bestemmingsplannen “Uiterweg-Plasoevers e.o. 2005” en “Woonarken”. Deze bestemmingsplannen blijven onverminderd van kracht. De structuurvisie geeft vervolgens de basis om voor passende initiatieven af te wijken van het betreffende bestemmingsplan. De structuurvisie is daarmee een leidraad voor de beoordeling van ruimtelijke initiatieven en geeft sturing aan het bouwplanoverleg tussen gemeente en initiatiefnemers.

Wettelijk is bepaald dat het besluit tot vaststelling van een structuurvisie niet vatbaar is voor bezwaar en beroep.

Naar boven