Omgevingsvergunning Meerburgerkade 22
Logo Leiden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend dat het een omgevingsvergunning heeft verleend voor het project ‘Meerburgerkade 22’ (NL.IMRO.0546.OV00067-0301). De omgevingsvergunning heeft betrekking op de vervangende nieuwbouw van 35 grondgebonden eengezinswoningen in de wijk Meerburg, aan de Meerburgerkade, de Amstelstraat en de Leedestraat.
Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft, tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, van donderdag 26 maart 2015 tot en met woensdag 6 mei 2015 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Tijdens die termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. De verleende omgevingsvergunning is op één onderdeel gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning: er worden boorpalen als fundering van de nieuwe woningen gebruikt, in plaats van de toepassing van een heisysteem.
Ter inzage
Een papieren versie van de verleende omgevingsvergunning ligt van donderdag 28 mei 2015 tot en met donderdag 9 juli 2015 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij de balie Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De digitale versie van de omgevingsvergunning is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/uitgebreidewaboprocedures.
Beroep instellen
In de periode van vrijdag 29 mei 2015 tot en met donderdag 9 juli 2015 kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:
belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
alle belanghebbenden, zolang de beroepschriften betrekking hebben op de wijzigingen in de vergunning, ten opzichte van de ontwerpvergunning.
Het beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank 's-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den-Haag.
Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Inwerkingtreding
Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.
Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de rechtbank, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.
Informatie
Nadere informatie met betrekking tot de omgevingsvergunning kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.
Naar boven