Bekendmaking
Logo Leerdam
Ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Nieuw Hollandse Waterlinie'
Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij tijdens de vergadering van 19 mei 2015 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Nieuw Hollandse Waterlinie'. Het ontwerpbestemmingsplan is bedoeld voor om te komen tot een uniforme regeling ter bescherming en ontwikkeling van de Nieuw Hollandse Waterlinie.
Ook de gemeenten Vianen, Culemborg, Lingewaal, Gorinchem en Zaltbommel brengen gelijktijdig een ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Nieuw Hollandse Waterlinie' in procedure voor het eigen grondgebied van de betreffende gemeente.
Het plangebied voor wat betreft de gemeente Leerdam betreft een strook van 50 meter langs de Diefdijk van Leerdam en Schoonrewoerd.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, wordt met ingang van donderdag 28 mei 2015 gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage gelegd in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam (geopend maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur).
Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Verder is de bekendmaking gepubliceerd in de Staatscourant, het gemeentelijk elektronisch blad, de gemeentepagina in het Kontakt en de gemeentelijke website www.leerdam.nl . Voor algemene communicatie en voorlichting over de Nieuw Hollandse Waterlinie wordt verwezen naar http://www.hollandsewaterlinie.nl.
Verder worden er twee inloopbijeenkomsten georganiseerd:
16 juni: De Heeren van Suylichem (Maas-Waalweg 15 te Zuilichem) tussen
18 juni: Zalencentrum De schildkamp (Leerdamseweg 44 te Asperen)
Op beide avonden bent u welkom tussen 19.30 uur en 21.00 uur.
Indiening zienswijze
Gedurende de periode waarin het plan ter inzage ligt kan iedereen over het ontwerpbestemmingsplan gemotiveerde zienswijzen bekend maken aan de gemeenteraad.
Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:
Gemeenteraad van Leerdam
Postbus 15
4140 AA Leerdam
Vervolgprocedure
Na de zienswijzentermijn besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan, met inachtneming van de zienswijzen. Indien de raad besluit het bestemmingsplan vast te stellen, staat voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Staat. Ook voor degene, die belanghebbende zijn wegens een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan staat dan beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schefferlie van de afdeling Beleid, telefoonnummer 0345-636207(maandag t/m donderdag).
Leerdam, 19 mei 2015
Naar boven