Ontwerp bestemmingsplan Scheldekwartier-Noord, Woningbouw De Willem Ruysstraat en ontwerp-omgevingsvergunning bouwen 7 woningen De Willem Ruysstraat
Logo Vlissingen
Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:
- het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Scheldekwartier-Noord, Woningbouw De Willem Ruysstraat’;
- het ontwerp van de omgevingsvergunning bouwen van 7 woningen aan de De Willem Ruysstraat.
 
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken woningbouw mogelijk op het perceel omsloten door de woonpercelen aan de Glacisstraat, de Van Dishoeckstraat, de De Willem Ruysstraat en de nieuw aangelegde rotonde op de hoek Aagje Dekenstraat en Scheldestraat. De woningbouw maakt deel uit van de herontwikkeling van het Scheldekwartier. Het ontwerp-bestemmingsplan maakt maximaal 23 woningen mogelijk. De ontwerp-omgevingsvergunning bouwen heeft betrekking op de bouw van de eerste 7 woningen.
 
Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning bouwen, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van Afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Op basis van deze regeling is het mogelijk de procedures van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning bouwen tegelijkertijd te doorlopen. De gemeenteraad van Vlissingen heeft voor toepassing van de coördinatieregeling op 27 juni 2013 de ‘Coördinatieverordening Wet ruimtelijke ordening Vlissingen 2013’ vastgesteld. Op 25 november 2014 hebben burgemeester en wethouders, ingevolge artikel 3 van deze verordening, vastgesteld, dat deze besluiten (bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwen) voor de hiervoor genoemde woningbouwontwikkeling gecoördineerd kunnen worden voorbereid.
Tevens wordt de Crisis- en herstelwet, meer specifiek afdeling 2 van hoofdstuk 1, van toepassing verklaard op het bestemmingsplan.
 
Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het ontwerp-besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan, tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan en tot het van toepassing verklaren van de Crisis- en herstelwet én de ontwerp-omgevingsvergunning bouwen liggen voor een ieder ter inzage vanaf 28 mei 2015 gedurende een periode van zes weken (dus t/m 8 juli 2015) in het stadhuis van Vlissingen.
De stukken van het ontwerp-bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (‘bestemmingsplan of beheersverordening inzien’, vervolgens ‘plannen in procedure’ en dan ‘ontwerp-bestemmingsplannen’). Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad bestemmingsplannen, vervolgens het tabblad ID selecteren en daar invullen: NL.IMRO.0718.BPSN04-ON01.
De stukken behorend bij het ontwerp-bestemmingsplan én de ontwerp-omgevingsvergunning bouwen zijn tevens te raadplegen in het electronisch Gemeenteblad (GVOP) via www.vlissingen.nl/bekendmakingen.
 
Binnen de termijn van zes weken kan een ieder zienswijzen indienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerp van het bestemmingsplan en bij burgemeester en wethouders tegen het ontwerp van de omgevingsvergunning bouwen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevr. E. Jasperse. Zij is telefonisch bereikbaar onder nr. 0118.487367 en per e-mailadres eje@vlissingen.nl.
 
Vlissingen, 27 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

de burgemeester, A.M. Demmers - van der Geest

de secretaris, mr. drs. ing. M. van Vliet

Naar boven