Logo Diemen
Omgevingsvergunning één woongebouw en besluit hogere waarde drie woongebouwen nabij Eekholt 4, Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van 131 appartementen (blok 1) met bijbehorende algemene ruimten en 80 parkeerplaatsen in een stallingsgarage, het afwijken van het bestemmingsplan en het maken van een uitrit op het perceel Eekholt (nabij nummer 4) te Diemen.

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft op 12 mei 2015 het Besluit hogere waarden voor drie woongebouwen (blok 1 en 2 en toren 1) nabij Eekholt 4 te Diemen vastgesteld (besluitnummer 15.00733). Met dit besluit hebben burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder en artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder, hogere waarden vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai teneinde de drie nieuw te realiseren woongebouwen (blok 1 en 2 en toren 1) nabij Eekholt 4 te Diemen mogelijk te maken.

De raad van de gemeente Diemen heeft op 20 februari 2014 besloten om voor het project Bergwijkpark de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling is het ontwerpbesluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van een woongebouw (blok 1), in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden voor drie woongebouwen (blok 1 en 2 en toren 1), gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Tegen de gecoördineerde besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beide besluiten liggen met ingang van 29 mei tot en met 9 juli 2015 ter inzage in het gemeentehuis, D.J. den Hartoglaan 1 te Diemen. De omgevingsvergunning (inclusief het Besluit hogere waarden) is tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via planidn NL.IMRO.0384.OVbergwkblok1-VG01

Binnen zes weken na de dag volgend op die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen de ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van de besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het project valt volgens Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet onder de regels van deze wet. Op het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen niet meer worden aangevuld na afloop van de beroepstermijn.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven