Logo Medemblik
Bestemmingsplan Mantelhof Andijk vastgesteld met bijbehorende hogere waarden Wet Geluidhinder, Medemblik

De gemeenteraad van Medemblik heeft in de vergadering van 30 april 2015 het bestemmingsplan Mantelhof Andijk vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor 8 (nieuwbouw)woningen aan de Middenweg een hogere grenswaarde vastgesteld. Op deze pagina vindt u meer informatie. Zo leest u onder meer hoe u het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde kunt bekijken, hoe u bezwaar kunt maken en vanaf welke datum het geldt.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een nieuwe regeling voor de woningbouwlocatie, gelegen ten oosten van de Middenweg, in het verlengde van de Belderseweg te Andijk. De wijziging biedt meer flexibiliteit in aantal en typen woningen en de inrichting van de ruimte zodat beter kan worden aangesloten op de woningmarkt.

Hogere waarden

De 8 (nieuwbouw)woningen zijn onderdeel van het door de raad op 30 april 2015 vastgestelde bestemmingsplan “Mantelhof Andijk”. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat bij deze woningen, als gevolg van het verkeer op de Middenweg, sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van 48dB. Voor het plan dient daarom een hogere grenswaarde te worden vastgesteld (ingevolge artikel 110a Wet geluidhinder).

Bestemmingsplan en besluit hogere waarde bekijken?

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde inzien vanaf 29 mei tot 11 juli 2015. Dat kunt u op verschillende manieren doen.

  • Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op de naam van het bestemmingsplan of op het identificatienummer: IMROcode:NL.IMRO.0420.Mantelhof2014-VA01.

  • Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in ontwikkeling’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer en u kunt het bestemmingsplan als pdf bestand downloaden.

  • Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het Klant Contact Centrum is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde.

U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

  • U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde ingediend bij de gemeenteraad.

  • U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 30 mei 2015 tot 11 juli 2015. Stuur uw brief voor 11 juli 2015 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.

Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 167,–. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 331,–.

Wanneer treedt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde in werking?

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde treedt in werking op 12 juli 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde in werking treedt op 12 juli 2015? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

Naar boven