Logo Sittard-Geleen
Vastgesteld bestemmingsplan Veestraat Sanderbout, Sittard, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.6 Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 15 januari 2015 gedurende een periode van zes weken (tot en met 25 februari 2015) het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 december 2014 genomen besluit ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Sanderbout, herziening Veestraat e.o.’ (GML-bestand: NL.IMRO.1883.BPSanderbout-Veestr-VA01) ter inzage ligt bij de balie Vergunningen, Markt 1 te Geleen (alleen op afspraak via tel. 14046).

Het betreffende vaststellingsbesluit met bijbehorend bestemmingsplan/beeldkwaliteitsplan kan tevens digitaal worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is geënt op herstructurering van de wijk en beoogt het slopen van 58 woningen en het bouwen van ca. 40 nieuwe woningen.

Het bestemmingsplan gaat vergezeld van het Beeldkwaliteitsplan Mijn Zuid – Sanderbout – Sittard (BKP) ter waarborging van de ruimtelijke kwaliteit van de te realiseren herstructurering.

Planbegrenzing:

Het plangebied betreft de woonbuurt Sanderbout, welke is gelegen in het zuidelijk deel van het stedelijk gebied van Sittard. Het plangebied ligt grotendeels ingesloten tussen de spoorlijnen Sittard-Maastricht en Sittard-Heerlen. Deze spoorlijnen vormen de noordwestelijke en oostelijke plangrenzen. De noordelijke plangrens loopt over de Veestraat vanaf de Bremstraat tot nabij de Ericastraat. De oostelijke plangrens gaat via de Ericastraat naar de Resedastraat als zuidelijke plangrens om vervolgens via de Irisstraat als westelijke plangrens weer aan te sluiten op de Veestraat.

Instellen beroep:

Binnen de termijn van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dát geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze werkwijze/bestuursrechtspraak of bel (070) 426 44 26.

14 januari 2015

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven