Kennisgeving inzake de vaststelling van het formulier vergunningaanvraag voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers, Autoriteit Consument en Markt

Kenmerknummer: ACM/DC/2014/206603

  • 1. Op grond van artikel 95d, eerste lid van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet) respectievelijk artikel 45, eerste lid van de Gaswet, verleent de Minister van Economische Zaken (hierna: Minister) op aanvraag een vergunning voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers.

  • 2. Bij ‘Besluit mandaat, volmacht en machtiging ACM’ heeft de Minister mandaat, volmacht en machtiging verleend aan Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) tot onder andere het nemen van besluiten die verband houden met artikel 95d, eerste lid, van de E-wet respectievelijk artikel 45, eerste lid, van de Gaswet.

  • 3. Op grond van artikel 4:4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) kan een bestuursorgaan dat bevoegd is op een aanvraag te beslissen voor het indienen van aanvragen en het verstrekken van gegevens een formulier vaststellen.

  • 4. ACM heeft bij besluit van 13 januari 2015 (met kenmerk ACM/DC/2014/206603), op grond van artikel 4:4 van de Awb, het formulier en bijbehorende bijlagen voor het indienen van een aanvraag van een vergunning voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid van de E-wet respectievelijk artikel 45, eerste lid van de Gaswet, vastgesteld. Dit besluit is te raadplegen op de website van ACM (www.acm.nl).

  • 5. Het bij besluit van 13 januari 2015 door ACM vastgestelde aanvraagformulier en bijbehorende bijlagen zijn gepubliceerd op de website van ACM (www.acm.nl).

Naar boven