Logo De Ronde Venen
Vaststelling uitwerkingsplan ‘Marickenzijde’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij in hun vergadering van 19 mei 2015 het uitwerkingsplan “Marickenzijde” (NL.IMRO.0736.BP014uwpmarickenz1-va01) (postcode 3648) gewijzigd hebben vastgesteld.

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 29 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • de papieren versie van het uitwerkingsplan is in te zien bij:

    • a. de afdeling Omgevingszaken in het gemeentehuis te Mijdrecht. Deze afdeling werkt alleen op afspraak. U dient voor een afspraak contact op te nemen via omgevingszaken@derondevenen.nlof 0297 291616.

    • b. in de bibliotheek in Wilnis, Pieter Joostenlaan 24 a te Wilnis.

  • digitaal via:

Inhoud

Het ontwerp uitwerkingsplan “Marickenzijde” maakt de bouw van maximaal 520 woningen in het eerste deelgebied van deze nieuwe woonwijk mogelijk. Het gaat vooral om grondgebonden rij-, 2- onder-1-kap-, geschakelde woningen, een beperkt aantal appartementen bij de centrale ontsluiting van de wijk aan de Mijdrechtse Dwarsweg en een aantal rug aan rug woningen.

Afdeling 2 van de Crisis en herstelwet (Chw) is van toepassing op deze ontwikkeling. In bijlage I Chw is onder 3.1 opgenomen dat afdeling 2 van de wet van toepassing is voor ruimtelijke besluiten ten behoeve van de bouw van meer dan 11 woningen. De toepassing van de Chw houdt met name in dat in de beroepsprocedure strengere indieningsvereisten en reactietermijnen worden gehanteerd.

Wijzigingen

Mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn enkele wijzigingen doorgevoerd (in regels, verbeelding en toelichting) ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan. Deze wijzigingen betreffen:

  • 1. De verschuiving van de twee meest noordwestelijke woningblokken in oostelijke richting, zodat ze verder van de bestaande bebouwing komen te liggen.

  • 2. Het vervangen van een van de woontorentjes door grondgebonden woningen.

  • 3. De aanpassing van de belemmeringenzone rond een gasleiding.

  • 4. Het mogelijk maken van een berging aan de voorzijde bij twee woonblokken die geen achterom hebben.

  • 5. Het opnemen van een parkeerregeling.

  • 6. Het vervangen van het woord portacabin door prefab unit.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door (1) belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, (2) belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest of (3) een ieder voor zover het beroep betrekking heeft op de wijzigingen bij de vaststelling van het uitwerkingsplan.

Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven