Logo Assen
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Roerdompstraat, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 mei 2015, het bestemmingsplan “Roerdompstraat” met identificatienummer NL.IMRO.0106.03BP2013410C-C001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding bestemmingsplan

Actium is voornemens de bestaande duplexwoningen aan de Pelikaanstraat, Roerdompstraat, Eiberstraat en Reigerstraat te vervangen door grondgebonden eengezinswoningen en appartementen. De woningen voldoen op termijn niet meer aan de huisvestingswensen van deze tijd.

De beoogde ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Assen Oost”. De totale herstructurering wordt opgedeeld in twee bestemmingsplannen, zodat het mogelijk is om het project gefaseerd uit te voeren als dat nodig is. Het voorliggende bestemmingsplan Roerdompstraat is opgesteld om de beoogde ontwikkeling aan de Roerdompstraat, Reigerstraat en Eiberstraat mogelijk te maken. Voor de beoogde ontwikkeling aan de Pelikaanstraat is een apart bestemmingsplan opgesteld.

Bestaande situatie plangebied Roerdompstraat

In het plangebied staan momenteel meerdere blokken duplexwoningen. In totaal betreft dit 96 woningen. De bestaande duplexwoningen bestaan uit 2 bouwlagen met kap. De Roerdompstraat is voorzien van boombeplanting in een laanstructuur en een parkeerkoffer. Bij de Reiger- en Eiberstraat grenzen de voortuinen aan de stoep en de stoep grenst direct aan de straat.

Planvoornemen

De voorgenomen ontwikkeling betreft een herstructurering van de bestaande duplexwoningen aan de Roerdompstraat, Reigerstraat en Eiberstraat.

Ter vervanging van de 96 woningen zullen er 37 grondgebonden woningen en een appartementencomplex met 19 wooneenheden worden gerealiseerd. Van de 37 grondgebonden woningen zullen 29 woningen van een zadeldak en 8 van een lessenaarsdak worden voorzien.

Reacties ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ontvangen. Tevens zijn er enkele omissies in het plan geconstateerd. De ingebrachte zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot een aanpassing van het plan. De omissies hebben aanleiding gegeven tot een ambtshalve aanpassing. Het bestemmingsplan is dan ook gewijzigd vastgesteld.

Het complete overzicht van de wijzigingen en de gemeentelijke reactie op de ingebrachte zienswijzen zijn opgenomen in de 'Nota van beantwoording zienswijzen’ welke als bijlage bij de toelichting bij onderhavig bestemmingsplan is opgenomen. In deze Nota is ook aangegeven waar de wijzigingen in de regels, de verbeelding of de toelichting zijn verwerkt.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 28 mei, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 29 mei gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:

  • door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben dan kunt u contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592.

Naar boven