Logo Rijswijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Vrijenbanselaan’, Rijswijk

burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Vrijenbanselaan” op 28 april 2015 gewijzigd heeft vastgesteld, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat terinzage heeft gelegen.

Begrenzing plangebied

Het plangebied omvat de kavel langs de A13 aan de Vrijenbanselaan. Het plangebied wordt begrensd door de Rijswijkse Landingslaan in het noorden, de gemeentegrens met Den Haag in het oosten, de gemeentegrens met Delft in het zuiden en de Vrijenbanselaan in het westen.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om een tankstation met shop (Shell) en een fastfoodrestaurant (KFC), inclusief bijbehorende voorzieningen zoals parkeren te realiseren. Beide voorzieningen zullen bereikbaar zijn via de Vrijenbanselaan. De huidige skatevoorziening en trapveldje worden ingepast en zullen openbaar toegankelijk blijven. Daarnaast wordt op de locatie invulling gegeven aan het groencompensatieplan. Hiermee worden de natuurwaarden verbeterd en een deel van het gebied als openbaar groen ingericht. Omdat deze ontwikkelingen niet passen in het geldende bestemmingsplan, is een nieuw planologisch kader nodig.

De bewoners van de wijk Vrijenban zullen bij de verdere uitwerking van het groencompensatieplan betrokken worden. Deze uitwerking vindt afzonderlijk van de bestemmingsplanprocedure plaats. Nadere informatie hierover wordt bekend gemaakt in een afzonderlijk bericht.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp (in december 2014 – januari 2015) ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen gaan onder andere over het verwerken van de inmiddels verder uitgewerkte bouwtekeningen. De grenzen zijn hierop aangepast. Het betreft beperkte verschuivingen. Door voortschrijdend inzicht en nacontrole was er daarnaast ook een aantal ondergeschikte ambtshalve wijzigingen in het bestemmingsplan noodzakelijk.

Alle wijzigingen zijn terug te vinden in de Nota van Zienswijzen, die deel uitmaakt van het raadsbesluit.

Terinzagelegging

Na de vaststelling door de gemeenteraad, heeft de provincie eerst de gelegenheid gehad om op de vaststelling te reageren. De provincie heeft aangegeven te kunnen instemmen met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Vrijenbanselaan” (inclusief bijlagen (waaronder de Nota van Zienswijzen) liggen hierna, dus met ingang van vrijdag 29 mei tot en met donderdag 9 juli 2015 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 14:00 uur en op donderdag ook van 17:00 uur tot 19:00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien via www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpvrijenbanselaan-VA01.

Beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan

Degene die tijdig zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, en een belanghebbende die aantoont dat hij of zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de terinzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast een eventueel beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet eerder in werking dan dat op een dergelijk verzoek is beslist.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u kijken op www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen. U kunt ook contact opnemen met het Klantcontactcenter (KCC) van de gemeente, via het telefoonnummer 14070. U kunt dan vragen of u kunt spreken met een medewerker van de sectie Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Rijswijk, 28 mei 2015

Burgemeester en wethouders, M.J. Bezuijen, burgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven