Logo Valkenswaard
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Maastrichterweg 11’, Valkenswaard

NL.IMRO.0858.BPmaastrichtrwg11-ON01 (bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 28 mei 2015 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Maastrichterweg 11’ ter inzage ligt.

Lentemolen BV is voornemens om het perceel aan de Maastrichterweg 11 te ontwikkelen. Hiervoor is het bestemmingsplan ‘Maastrichterweg 11’ opgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt de bestemming aan de Maastrichterweg 11 gewijzigd van ‘Bedrijf’ naar ‘Horeca’. Uit de regels blijkt dat binnen deze bestemming horeca 1 (winkel gebonden horeca), horeca 2 (restaurants en hotels) en een vergaderaccommodatie zijn toegestaan. De huidige plannen gaan uit van maximaal 50 hotelkamers, een restaurant en een vergaderaccommodatie. De bouwplannen hebben een maximale hoogte van 7 meter, met een hoogteaccent van 9 meter. Daarnaast kan een deel van het huidige pand blijven staan o.a. voor de opslag en de stalling van fietsen. Binnen het plangebied is er ruimte gereserveerd voor een groene aankleding en voldoende parkeerplaatsen.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 28 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15, hier vindt u het volledige bestemmingsplan, regels, toelichting en verbeelding, inclusief alle bijlagen;

  • in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12, te weten de regels, toelichting en verbeelding;

  • in het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55, te weten de regels, toelichting en verbeelding.

Het volledige bestemmingsplan is met ingang van 28 mei 2015 eveneens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Inloopavond 22 juni 2015

De gemeente Valkenswaard organiseert op maandag 22 juni 2015 een inloopavond over dit plan. Tijdens deze inloopavond kan eenieder kennis nemen van het ontwerpbestemmingsplan Maastrichterweg 11. De inloopavond vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15 te Valkenswaard. U kunt van 18.30 uur tot 20:00 uur vrij binnenlopen voor informatie en er is gelegenheid om vragen te stellen over de plannen. U kunt deze vragen stellen aan de gemeente en de initiatiefnemer.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (28 mei 2015 tot en met 8 juli 2015) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen.

Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083665.

Crisis- herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Valkenswaard, 27 mei 2015

burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, R.F.W. van Eijck

burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven