Logo Maastricht
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Tramlijn Vlaanderen-Maastricht’, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat, het bestemmingsplan “Tramlijn Vlaanderen-Maastricht” opnieuw gewijzigd is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 12 mei 2015. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het eerder op 18 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Dit besluit volgt op de (tussen)uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 11 februari 2015, zaaknummer 201402870/1/R6 over het vaststellingsbesluit van 18 februari 2014. In deze (tussen)uitspraak heeft de Raad van State de gemeenteraad opdracht gegeven enkele onderdelen van het plan aan te passen.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Essentie van de wijzigingen

In de regels van het bestemmingsplan zijn de voorwaardelijke verplichtingen ten aanzien van geluid- en trillinghinder zoals opgenomen in de artikelen 4.4.1., 4.4.2., 6.4.1. en 6.4.2. aangepast aan hetgeen de Afdeling in haar tussenuitspraak heeft aangegeven. Aan de toelichting van het bestemmingsplan zijn twee aanvullende onderzoeken als bijlage toegevoegd. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het raadsvoorstel- en besluit d.d. 12 mei 2015.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 30 mei 2015 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.BPTVM2013-vg02

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

  • redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 18 februari 2014 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Omdat de Crisis- en herstelwet van toepassing is dient u in het beroepschrift gemotiveerd aan te geven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Het is niet mogelijk om na het sluiten van de beroepstermijn nog nieuwe beroepsgronden aan te voeren.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, op drie manieren bij de Raad van State indienen:

Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 29 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven