Logo Culemborg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie’, Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken bekend dat ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van donderdag 28 mei 2015 tot en met woensdag 8 juli 2015, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie”.

(planidn.nr: NL.IMRO.0216.BPNHW-ON01.)

Doelstelling bestemmingsplan

Het belangrijkste doel van het paraplubestemmingsplan is om gelijkluidende regels te krijgen voor de bescherming en regeling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie binnen de deelnemende gemeenten Culemborg, Leerdam, Lingewaal, Vianen, Zaltbommel en Gorinchem. Hiermee wordt bevorderd dat ruimtelijke initiatieven op een vergelijkbare manier binnen deze gemeenten worden getoetst. De nieuwe regels proberen, waar dat mogelijk is, meer ruimte te bieden voor ruimtelijke ontwikkelingen door middel van maatwerk. Het paraplubestemmingsplan omvat een gedeelte van het buitengebied van de gemeente Culemborg.

Paraplubestemmingsplan

Een paraplubestemmingsplan houdt in dat de regels uit dit bestemmingsplan als extra laag worden toegevoegd aan de al geldende bestemmingsplannen in het plangebied. De nieuwe regels van het paraplubestemmingsplan vervangen de nu geldende (bestaande) bestemmingsplannen niet. Het is wel zo dat de bestaande regels uit de geldende bestemmingsplannen, ter bescherming van de NHW, worden vervangen door de nieuwe regels van het paraplubestemmingsplan.

Gecoördineerde aanpak bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan wordt voorbereid in een gecoördineerde bestemmingsplanprocedure. Dit wil zeggen dat het bestemmingsplan gecoördineerd wordt voorbereid en in procedure wordt genomen door de deelnemende gemeenten Culemborg, Leerdam, Lingewaal, Vianen, Zaltbommel en Gorinchem. Het voorgaande betekent dat de procedure van de paraplubestemmingsplannen binnen de 6 gemeenten zoveel mogelijk gelijk op zal lopen en onderling wordt afgestemd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” wordt digitaal beschikbaar gesteld op de landelijke voorzieningen website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.culemborg.nl/ wonen en leven/ bestemmingsplannen

Het plan kan elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadskantoor, Ridderstraat 250 in Culemborg.

Inloopbijeenkomsten

Tijdens de ter inzage periode worden 2 inloopavonden georganiseerd op:

  • Dinsdag, 16 juni 2015: “Heeren van Suylighem”, Maas-Waalweg 15, 5305 TC Zuilichem,

  • Donderdag 18 juni 2015: “Zalencentrum De Schildkamp”, Leerdamseweg 44, 4147 BM Asperen,

U kunt op elk gewenst moment tussen 19.30 uur en 21.00 uur binnenlopen, de plannen bekijken en vragen stellen aan de planopstellers. Er vindt tijdens deze inloopavonden dus geen plenaire presentatie van de plannen plaats.

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging is een ieder bevoegd zienswijzen schriftelijk of mondeling kenbaar te maken aan de gemeenteraad van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 0345 – 477700.

Informatie over het project

Meer informatie over het project vindt u op www.bestemmingwaterlinie.nl.

Culemborg, 27 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven