Logo Oldebroek
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere waarden ‘Buitengebied, Oude Kerkweg 9’, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Oude Kerkweg 9” met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van woensdag 27 mei 2015 ter inzage ligt.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden voor het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Oude Kerkweg 9”, met ingang van woensdag 27 mei 2015 ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Oude Kerkweg 9” heeft betrekking op functieverandering in het kader van Vrijkomende Agrarische Bedrijfsgebouwen. Hierbij zal de agrarische bebouwing op het perceel Oude Kerkweg 9 te Hattemerbroek worden gesloopt. Ter compensatie wordt een vrijstaande woning op het perceel gerealiseerd.

Hogere waarden

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het spoorweggeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 55 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning aan de Oude Kerkweg in het bestemmingsplan “Buitengebied, Oude Kerkweg 9” bedraagt echter maximaal 63 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 63 decibel.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 27 mei 2015 gedurende zes weken tot en met dinsdag 7 juli 2015 voor iedereen analoog ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.oldebroek.nl.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek.

Zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarden

Gedurende de eerder genoemde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek kenbaar maken.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met het Klant Contact Centrum telefoon 14 0525.

26 mei 2013

Het college van de gemeente Oldebroek,

Naar boven