[Verkeersbesluit Opende (gemeente Grootegast]
Logo Grootegast
Eigen Kenmerk: 20-05-15 AK
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Het instellen van een 30 km en E1 parkeerverbodzone voor het gebied van de Provincialeweg en Verbindingsweg te Opende, mede in relatie tot de civieltechnische aanpak van de kruising in het centrum van Opende en bouw brede school
BESLUIT
Besluit Opende (gemeente Grootegast)
Verkeersbesluit tot het instellen van een 30 km/h en E1 parkeerverbodzone voor het gebied van de Provincialeweg en Verbindingsweg te Opende, mede in relatie tot de civieltechnische aanpak van de kruising in Opende en bouw Brede School..
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast heeft in haar vergadering van 11 november 2014 een concept-verkeersbesluit genomen als bedoeld in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen in het wegverkeer (BAWB).
Motivering van het besluit:
Met het verkeersbesluit wordt beoogd om de verkeersafwikkeling binnen het verblijfsgebied van de Provincialeweg (centrum) en Verbindingsweg te Opende beter te structureren en de verkeersveiligheid en bereikbaarheid te vergroten;
Gelijktijdig met deze verkeerstechnische maatregelen wordt ter plaatse aan de Verbindingsweg een nieuwe school gebouwd (zgn. Brede School), alsmede de aanleg van meerdere parkeerplaatsen.Het aangegeven gebied zal worden ingericht conform de uitgangspunten van Duurzaam Veilig.
Opgemerkt wordt dat het concept-verkeersbesluit Opende centrum-Verbindingsweg voor belanghebbenden ter inzage heeft gelegen gedurende het tijdvak van 12 november 2014 tot 24 december 2014. Gedurende deze termijn zijn geen reacties binnengekomen. Vervolgens heeft het college van burgemeester en wethouders het (ontwerp) verkeersbesluit (ongewijzigd) vastgesteld. Tegen de vaststelling van het verkeersbesluit is geen bezwaar en/of beroep mogelijk.
Mocht u naar aanleiding van het vorenstaande vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze medewerker Ruimte, dhr. A. Kuipers (0594 283 660)
Naar boven