Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Belgisch Park, Den Haag

Het ontwerpbestemmingsplan Belgisch Park wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 29 mei tot en met 9 juli 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het stadsdeel Scheveningen en valt binnen het Rijksbeschermd stadsgezicht “Westbroekpark en Belgisch Park”. De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: Harstenhoekweg, Badhuisweg, Zwolsestraat, Van Alkemadelaan en Pompstationsweg.

Het bestemmingsplan biedt in overeenstemming met artikel 36 van de Monumentenwet 1988 wederom de bescherming aan het beschermde stadgezicht.

Het doel van het bestemmingsplan is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een actueel juridisch-planologisch kader. Het plan is in hoofdzaak een beheers bestemmingsplan waarin de karakteristieke waarden van de wijk op het gebied van beeld, bebouwing en functies worden behouden. Er is een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteiten van de wijk enerzijds en de woonwensen en gebruiksvrijheden van de bewoners en gebruikers anderzijds. Het bestemmingsplan biedt de planologisch-juridische basis voor handhaving van de ruimtelijke situatie zoals die nu is, voor het beheer ervan in de toekomst en voor mogelijke nieuwe ontwikkelingen.

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4397/ 070-752 5109. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt op dinsdag 16 juni 2015 vanaf 16:30 tot 18.30 uur een inloopbijeenkomst gehouden bij de Acteerstudio (in studio 4) aan de Deventersestraat 21 te Den Haag.

Naar boven