Logo Alblasserdam
Vastgestelde omgevingsvergunning eerste fase Erf Kortland 42, Alblasserdam

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat zij op 18 mei 2015 hebben besloten het ontwerp omgevingsvergunning eerste fase voor de ontwikkeling op het erf van Kortland 42 te Alblasserdam – planologische afwijking op grond van art. 2.1 lid 1 onder c van de Wabo – ongewijzigd vast te stellen.

Deze eerste fase ‘planologisch afwijken’ is noodzakelijk om de ontwikkeling aan het Kortland mogelijk te maken. Dit betreft het oprichten van een woning met stallencomplex aan de Kortland 42, het uitvoeren van werkzaamheden en het veranderen van een uitweg.

Het ontwerp heeft van 6 maart tot en met 16 april 2015 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend, het plan is ongewijzigd vastgesteld.

Op 29 april 2014 is de Verklaring van geen bedenkingen afgegeven met betrekking tot de Natuurbeschermingswet 1998. Op 15 juli 2014 is de ontheffing Flora en Fauna afgegeven. Beide documenten hebben samen met het ontwerp van de eerste fase omgevingsvergunning ter inzage gelegen en zijn nu van rechtswege definitief.

Op 30 april 2015 is de anterieure overeenkomst ondertekend. Een zakelijke beschrijving maakt onderdeel uit van de stukken die bij de vaststelling ter inzage liggen.

Ter inzage

De vastgestelde omgevingsvergunning eerste fase met bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken, vanaf 29 mei 2015 tot 10 juli 2015, ter inzage op de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Cortgene 2. Tijdens openingstijden kunt u de stukken inzien. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingstijden het plan in te zien, kan na telefonische afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

De stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl, en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0482.abkortland42080-vg01)

Tegen het besluit kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking;

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Alblasserdam, 27 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven