Logo Elburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuiderzeestraatweg West 11’ en ontwerpraadsbesluit, Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “Zuiderzeestraatweg West 11” en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een locatie in het buitengebied ten noordoosten van de kern Doornspijk tussen de Zuiderzeestraatweg West en de Oude Harderwijkerweg. Het bestemmingsplan beoogt, overeenkomstig het gemeentelijk VAB-beleid en na sloop van alle voormalige agrarische bedrijfsopstallen, de herbouw en verplaatsing van de bestaande woning, een extra vrijstaande woning en een gemeenschappelijk bijbehorend bouwwerk op het perceel Zuiderzeestraatweg West 11, planologisch mogelijk te maken.

Voor het bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan vastgesteld; er geldt een anterieure overeenkomst tussen de initiatiefnemer en de gemeente.

Met ingang van woensdag 21 januari 2015 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor, themabalie 1 van het Klant Contact Centrum (KCC) en kunnen deze stukken daarnaast digitaal worden geraadpleegd via:

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer W. Vierhuizen (tel. 0525-688688). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een samenvatting gemaakt.

Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. ontwerpbestemmingsplan ‘Zuiderzeestraatweg West 11”.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens hogere waarden vast te stellen voor de te bouwen woningen binnen het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Zuiderzeestraatweg West 11’.

Uit het akoestisch onderzoek, dat is uitgevoerd in het kader van de ontwikkeling van het voornoemd bestemmingsplan, blijkt dat de geluidbelasting veroorzaakt door de Zuiderzeestraatweg West de toelaatbare gevelbelasting overschrijdt. Om de woningen te kunnen realiseren moeten hogere waarden worden vastgesteld.

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken en het akoestisch onderzoek ‘Zuiderzeestraatweg West 11-13’ liggen met ingang van woensdag 21 januari 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor, themabalie 1 van het Klant Contact Centrum (KCC) en kunnen deze stukken daarnaast digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl/Bekendmakingen/bestemmingsplan

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Belanghebbenden kunnen binnen voornoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw M. Fikse of de heer R. van Henten (tel. 0525-688688).

Voor meer informatie wat betreft de hogere grenswaarde en ook om de stukken op afspraak buiten de openingstijden van het gemeentekantoor in te zien, kunt u eveneens contact opnemen met bovengenoemde personen.

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven