Logo Heeze-Leende
Bestemmingsplan ‘Kom Heeze 2015’ vastgesteld, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 13 april 2015 het bestemmingsplan ‘Kom Heeze 2015’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Kom Heeze 2015’ is een integrale herziening van het bestemmingsplan ‘Kom Heeze’ uit 2010. Tevens zijn alle na februari 2010 vastgestelde planologische besluiten binnen de kom van Heeze in dit plan opgenomen. Het plan voorziet vooral in een verruiming van functies binnen het centrumgebied en een beperking van functies buiten het centrumgebied.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 25 september 2014 tot en met 5 november 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen.

Naar aanleiding van de zienswijzen is besloten om het perceel Oude Stationsstraat 25 te bestemmen als “Bedrijf-Oude Stationsstraat”, waarbij de mogelijkheid wordt geboden tot het oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw. Voor alle overige wijzigingen wordt verwezen naar de nota van zienswijzen.

Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 28 mei 2015 tot en met 8 juli 2015 voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens is voornoemde besluit en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven