Logo Reusel-De Mierden
Bekendmaking ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2009, partiële herziening Buitenman 2 te Lage Mierde, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestem-mingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Buitenman 2” van 26 mei tot en met 6 juli 2015 ter inzage ligt.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Buitenman 2” voorziet in een nevenfunctie verblijfsrecreatie en horeca met terras op het adres Buitenman 2 te Lage Mierde, zoals gemotiveerd in de ontwerpstructuurvisie “reparatie StructuurvisiePlus 2014 Buitenman 2 te Lage Mierde” en de daarop gebaseerde gebiedsvisie. Het locaties Hogeweg 1 en de Buitenman 2 worden losgekoppeld.

Voorontwerp

Er heeft eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Maar het is wel naar de provincie Noord-Brabant en Waterschap De Dommel gestuurd voor overleg. Hun reacties zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wro). Burgemeester en wethouders zijn een anterieure overeenkomst aangegaan, zodat het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Inzage

Het ontwerpbesluit, het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpstructuurvisie en de gebiedsvisie liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBbman20031-ON

Zienswijzen

Tijdens de ter inzage termijn kan iedereen bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • mondeling: na afspraak met P. Stappaerts, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres p.stappaerts@reuseldemierden.nl De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met P. Stappaerts. U bereikt hem op via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres via p.stappaerts@reuseldemierden.nl

Reusel, 22 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris (wnd.), J.H.J. Sanders

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven