Logo Voerendaal
Ontwerpbestemmingsplan 'Voerendaal-Kunrade', Voerendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 28 mei 2015 gedurende 6 weken voor een ieder het ontwerp bestemmingsplan ‘Voerendaal-Kunrade’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan dient ter actualisatie van het planologische kader voor de kernen Voerendaal en Kunrade. In het nieuwe kader zijn alle bestaande functies, bebouwing en rechten zoveel mogelijk overgenomen. Uitgangspunt daarbij is de bestaande rechten uit het vigerende bestemmingsplan te respecteren en de feitelijke situatie (waar mogelijk) vast te leggen.

Inspraakreacties die zijn ingediend op het voorontwerp bestemmingsplan zijn door het college beantwoord. Indien daartoe aanleiding bestond, heeft dit geleid tot aanpassingen in het ontwerp bestemmingsplan. Tevens zijn een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft echter geen ingrijpende planologische wijzigingen.

Inzage en raadplegen

Ten behoeve van de planologische procedure ligt het ontwerp bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken (waaronder de Nota van inspraak en vooroverleg) conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht vanaf 28 mei 2015 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, 6367 ED Voerendaal en is tevens elektronisch te raadplegen via de website www.voerendaal.nl onder het kopje ’bestemmingsplannen’ of via de volgende directe internetlink op de landelijke website voor ruimtelijke plannen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0986.BPVoerendaalKunr-ON01.

Zienswijzen

Gedurende de voormelde periode van 6 weken kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze dient gericht te zijn aan de Raad van de gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ED, Voerendaal. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, de heer K. Rouffa. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Rouffa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (045) 575 33 99.

Naar boven