Logo Groningen (Gr)
Bestemmingsplan ‘Fabriekslaan suikersiloterrein’, Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Fabriekslaan suikersiloterrein’ met ingang van 28 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Fabriekslaan suikersiloterrein’ voorziet in een aanpassing van het bestemmingsplan 'Hoogkerk-Gravenburg'. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van de Raad van State van 23 januari 2013, waarbij het bestemmingsplan 'Hoogkerk-Gravenburg', voor zover dat betrekking had op de locatie van de suikersilo’s van de Suiker Unie, is vernietigd. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt aan deze uitspraak gevolg gegeven.

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Hoendiep aan de noordzijde, de bestaande winkelbebouwing aan de Zuiderweg aan de oostzijde, de Suikerbuurt aan de zuidzijde en de productiegebouwen van de Suiker Unie aan de westzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op groningen.nl/bestemmingsplan. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP548Fabriekslnsst-ow01. De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 28 mei tot en met 8 juli 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.

Het is tevens mogelijk een zienswijze online in te dienen. Dat kan via de website groningen.nl/bestemmingsplan door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘Inspreken en een zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.

Gemeente Groningen, 27 mei 2015

Naar boven