Logo Uithoorn
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Europarei Midden, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Europarei Midden met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPEuropareiM-OW01 met ingang van 29 mei 2015 zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Op 24 mei 2012 heeft de raad het integraal plan voor Europarei vastgesteld. Op dat moment heeft de raad het college tevens opdracht gegeven om voor een optimalisatie van de herhuisvestingsmogelijkheden voor de bestaande huurders uit de drie flats te zorgen en om een stedenbouwkundigplan aan de raad voor te leggen. Dit heeft geresulteerd in een herhuisvestingsplan en een stedenbouwkundig plan die op 23 mei 2013 aan de raad zijn gepresenteerd. De drie middelste flats (Churchill-, Straatsburg- en De Gasperiflat) aan Europarei Midden zullen worden gesloopt. Hiervoor in de plaats zullen circa 200 nieuwe woningen worden gerealiseerd volgens een nieuw stedenbouwkundig plan.

Inmiddels zijn de plannen zodanig ver gevorderd dat deze zijn vertaald naar het ontwerpbestemmingsplan Europarei Midden. Binnen dit ontwerpbestemmingsplan wordt de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt. Dit gebeurt door de gronden binnen het plangebied te bestemmen voor wonen, tuin, verkeer en groen.

Wijzigingen

Van 21 november 2014 tot en met 4 december 2014 heeft voorontwerpbestemmingsplan Europarei Midden ter inzage gelegen. Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan in het kader van het wettelijk vooroverleg toegezonden aan diverse (bestuurlijke) instanties. Naar aanleiding hiervan is één reactie ontvangen. Deze reactie heeft aanleiding gegeven tot aanpassing van de toelichting het bestemmingsplan. Daarnaast zijn nog een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. Hierbij gaat het met name om het vermelden van de resultaten van de verschillende onderzoeken die zijn verwerkt in het bestemmingsplan. Daarnaast is opgenomen dat het plan is gesplitst in drie fasen. Wat betreft fase 1 geldt dat hier rechtstreeks nieuwbouw is toegestaan. Voor de twee andere fasen geldt dat hiervoor eerst een wijzigingsprocedure moet worden doorlopen.

Alle reacties met daarop de beantwoording en de ambtelijke wijzigingen zijn verwerkt in een Nota inspraak, vooroverleg en ambtelijke wijzigingen. Deze is als bijlage opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Europarei-Midden ligt van vrijdag 29 mei 2015 tot en met donderdag 9 juli 2015 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 Uithoorn. De openingstijden staan aangegeven op de website van de gemeente.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 27 mei 2015

Naar boven