Logo Amsterdam
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Inspraakverordening van stadsdeel Amsterdam-Noord 2007 het volgende bekend:

Het voorontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier met bijbehorende stukken ligt met ingang van 27 mei 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het voorontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1209BPSTD-VO01.

Het Noorderkwartier is één van de te ontwikkelen deelgebieden in het projectgebied Centrum Amsterdam Noord en ligt aan twee kanten van de Nieuwe Leeuwarderweg. Het gebied grenst aan de rijksweg A10 (noorden), de sloot ten oosten Nieuwe Leeuwarderweg (oosten), de IJdoornlaan (Zuiden) en de Elzenhagensingel / woonwijk Elzenhagen Noord (westen).

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Noorderkwartier geeft concrete invulling aan het ruimtelijke beleid voor het gebied Elzenhagen. Het bestemmingsplan geeft aan op welke gronden welke functies toegestaan zijn en hoe deze gronden bebouwd mogen worden. Het bestemmingsplan Noorderkwartier maakt de ontwikkeling van woningbouw (zelfbouw, co-creatie en sociale huur) juridisch-planologisch mogelijk. De stedenbouwkundige structuur voor Noorderkwartier gaat uit van circa 160 eengezinswoningen, waarvan circa 30 (half)vrijstaande woningen aan de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg. Op de zuidpunt is een toren gesitueerd die voorziet in circa 80 sociale huurappartementen, waarmee in totaal circa 240 woningen kunnen worden gerealiseerd. Het is ook mogelijk dat in de toren circa 240 studentenwoningen gerealiseerd kunnen worden.

Inspraak

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord.

Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge inspraakreacties kan contact worden opgenomen met mevrouw

N. Schrama, telefoonnummer 020 252 9432.

Amsterdam, 26 mei 2015

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord,

Naar boven