Logo Sittard-Geleen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Huis- en tuinboulevard, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 30 april 2015 het bestemmingsplan ‘Huis- en tuinboulevard’ (NL.IMRO.1883.huistuinboulevard-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de branchering van de detailhandel, kleine aanpassingen aan de bouwregels.

Aan de Urmonderbaan ligt de huis- en tuinboulevard. Op de huis- en tuinboulevard zijn winkels gevestigd, in de branches woonzaken en tuincentra. Tevens is er een bouwmarkt. Het plan houdt rekening met de uitbreiding en de nieuwbouw van de bouw- en tuinmarkt Hornbach en voorziet in een beperkte uitbreiding van de huis- en tuinboulevard aan de westzijde met uitsluitend woonwinkels.

Het bestemmingsplan dat nu geldt voorziet niet in de vestiging van winkels.

Om te voorzien in ruimtelijke kaders is het nodig om ook voor de huis- en tuinboulevard een bestemmingsplan vast te stellen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Huis- en tuinboulevard’ ligt met ingang van 21 mei 2015 gedurende een periode van zes weken ter inzage op afspraak bij de balie Vergunningen van de Stadswinkels, Markt 1 te Geleen. Het besluit van de gemeenteraad ligt ook ter inzage.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur en op donderdagavond van 18.00-20.00 uur. Het telefoonnummer is 14 046.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

20 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven