Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenhout’ te Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenhout’ te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 21 mei 2015 ter inzage ligt.

Aanleiding plan

Aanleiding voor de onderliggende plannen op de locatie ’s-Gravenweg 28 in de gemeente Zuidplas vormt het verzoek tot herbestemming van het niet meer in gebruik zijnde racket centrum ’s-Gravenhout. Het gebruik hiervan is komen te vervallen, gronden en opstallen zijn in een slechte staat, waardoor sloop en herontwikkeling de enige optie is.

Inhoud plan

Eigenaar ’s-Gravenhout B.V. heeft samen met de afdeling Ruimte van de gemeente Zuidplas bekeken op welke wijze invulling kan worden gegeven aan deze herontwikkeling, rekeninghoudend met omwonenden, gemeentelijke beleid en kwaliteit op termijn. Voor de locatie is een ontwikkeling voorzien, waarbij 10 kavels voor woningbouw worden gerealiseerd.

Ligging plangebied

Het voorliggende bestemmingsplan is opgesteld voor het plangebied ’s-Gravenhout. Het plangebied ’s-Gravenhout is gelegen in De Groene Zoom. Het gebied ligt tussen de ringvaart (noordwestzijde) en de ‘s-Gravenweg (zuidoosten). Ten oosten van het plangebied is een bedrijf gevestigd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 21 mei 2015 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpGravenweg28-Ow01). Op www.zuidplas.nl kunt u de stukken ook inzien als pdf-bestand.

Zienswijze(n)

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, tel. (0180) 637 711. Let op: u kunt alléén beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan indienen als u tijdig een zienswijze indient.

Naar boven