Logo Bergen op Zoom
13e Uitwerkingsplan bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), ‘Merijntje Gijzenlaan’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij het 13e uitwerkingsplan bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), “Merijntje Gijzenlaan” heeft vastgesteld.

De gemeente heeft afspraken gemaakt met de Walcombinatie (BPD, Heijmans, Stadlander) over de woningbouw binnen de Markiezaten, deelgebied De Wal. Voor het deelgebied De Wal is eerder met het 3e uitwerkingsplan ‘de Wal, fase 1’ een planologische regeling beschikbaar gekomen. Daarmee zijn hier inmiddels de meeste woningen gerealiseerd. Langs de Merijntje Gijzenlaan liggen echter nog enkele bouwrijpe percelen waar woningbouw nog moet plaatsvinden. De Walcombinatie heeft voor deze percelen verzocht om enkele aanpassingen in de verkaveling en woningtypologie, waarmee tot een afronding van het woonbuurtje aan de Merijntje Gijzenlaan kan worden gekomen. Om deze aanpassingen mogelijk te maken is het 13e uitwerkingsplan bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), “Merijntje Gijzenlaan” opgesteld. Het ontwerpplan heeft vanaf 23 maart 2015 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzage

Het vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 26 mei 2015 gedurende 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van het college niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorzieningen zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 – 277 508.

Bergen op Zoom, 22 mei 2015

Naar boven