Logo Opmeer
Voorontwerpbestemmingsplan Centrum Opmeer-Spanbroek (bekendmaking inspraak), Opmeer

Er wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor het centrumgebied van Opmeer en Spanbroek ter vervanging van het huidige bestemmingsplan ‘Centrum Opmeer-Spanbroek’. Het college van burgemeester en wethouders maakt dit bekend op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Het voorontwerpbestemmingsplan heet ‘Centrum Opmeer-Spanbroek’.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat het huidige bestemmingsplan is verouderd. De gemeente heeft de plicht bestemmingsplannen te actualiseren. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening.

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan ligt centraal binnen de aaneengegroeide dorpskernen Spanbroek en Opmeer. Globaal grenst de bebouwing aan (delen van) de volgende wegen binnen het plangebied: Herenweg – Gruttostraat – Wuiver – Lindengracht – Breestraat – Paardenmarkt – Koninginneweg.

Het nieuwe bestemmingsplan is voor het grootste deel van het gebied vooral consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Er worden regels (wijzigingsbevoegdheden) voor het college van burgemeester en wethouders opgenomen om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken als daar plannen voor worden ingediend. Het gaat daarbij om de percelen Lindengracht 22, Breestraat 15, Waterkant 54 – 56, Koninginneweg 85 en de percelen op de hoek Breestraat/Koninginneweg. In het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid opgenomen om via het perceel Koninginneweg 85 een verbindingsweg aan te leggen richting de Breestraat en met de mogelijkheid, om in geval van nieuwbouw, de Breestraat te verbreden, waardoor de verkeersafwikkeling kan worden verbeterd.

Terinzageligging

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 21 mei 2015 gedurende 6 weken op de werkdagen tijdens de openingstijden (09.00-12.00 uur én donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur) ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Ook kunt u het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nlraadplegen of downloaden.

Op woensdag 3 juni van 19.00 uur tot 20.30 uur wordt in het gemeentehuis een informatie-inloopavond gehouden. Medewerkers van het stedenbouwkundig bureau BRO adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V. en de gemeente zijn aanwezig om u te informeren en uw vragen te beantwoorden.

Inspraakreactie

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Stuur deze dan voor 2 juli 2015 op naar Postbus 199, 1715 ZK te Spanbroek (graag ‘inspraakreactie’ vermelden). U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer J. Groot van de afdeling Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening. Een brief heeft onze voorkeur.

Naar boven